Om oss

Historik

Företagsgruppen startade 1925 genom bildandet av Byggnadsfirman Bröderna Gustafsson. Grundarna var bröderna Algot, Valfrid och Alvar Gustafsson. Algot lämnade med ålderns rätt företaget 1962. Sönerna till Valfrid och Alvar – Seth och Billy började arbeta i företaget 1965 och år 1967 ombildades firman till AB med 20.000 kr i aktiekapital. I början på 70-talet avled Alvar, Seth och Valfrid.

Byggnads AB Bröderna Gustafsson var fram till mitten av 80-talet utpräglad byggentreprenör, men började därefter alltmer bygga hus för egen förvaltning.
1988 delades entreprenadverksamheten och fastighetsförvaltningen upp i två olika bolag. Byggnads AB Bröderna Gustafsson – entreprenad och Fastighets AB Billy Gustafsson – fastighetsägare.
1992 tar Bo Gustafsson över vd-funktionen efter Billy.

Fastighets AB Billy Gustafsson med dotterbolag äger, bygger och förvaltar idag 500 lägenheter och lokaler i Trosa, Vagnhärad, Gnesta och Nyköping.

Vi försöker så långt det är möjligt tillgodose hyresgästernas önskemål när det gäller att hitta ett boende var man än befinner sig i livet. Därför har vi ett brett utbud av hyreslägenheter, från de minsta ettorna på 30 kvadratmeter till stora fyrarummare på 130 kvadratmeter.

Vi har också boende som är speciellt utformade för lite äldre – mer lättskött, bekvämt och tillgängligt, med en hög grad av service både som standard och som tillval. Nivågången i Gnesta och Skärlagsparken i centrala Trosa är exempel på det.
Vi har egen fastighetsförvaltning som tar hand om all skötsel inne och ute. Hos oss lär du alltså snart känna den personal som jobbar i din närhet.

När det gäller våra kommersiella lokaler så är industrilokalerna i huvudsak lokaliserade i Vagnhärad. Butikslokaler har vi i Trosa, Vagnhärad, Gnesta och Nyköping.

Vi administrerar en intressekö, både för dig som söker en bostad för första gången hos oss och för dig som är intresserad av ett byte inom beståndet.

Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Personal:

Bo Gustafsson VD
Olivia Gustafsson Vice VD
Christina Hägglund Ekonomi
Anna Gustafsson Bostadsförmedling / förvaltning
Mattias Jansson Fastighetsskötare – Gnesta
Fredrik Hasselquist Fastighetsskötare – Vagnhärad / Nyköping
Henrik Almroth Fastighetsskötare – Trosa